အာသီးက လူတိုင္းမွာရွိပါတယ္။ ေရာဂါပိုးတခုခု ေသြးထဲ၀င္လာရင္ ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ တြန္းခံအားေပးႏိုင္တဲ့ အစိတ္အပိုင္းတခုလို႔ အၾကမ္းဖ်င္း မွတ္ထားပါ။ အဲဒီအာသီးကိုမွ ပိုး၀င္တြယ္ေတာ့ ေရာင္လာႏိုင္ပါတယ္။ ရာသီဥတုအေျပာင္းအလဲမွာ ပိုျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ေရခဲေရ၊ ေရခဲမုန္႔နဲ႔ အေအးစိမ္ထားတဲ့ အသီးအႏွံေဖ်ာ္ရည္ ေတြကို အျမဲစားေသာက္ရင္ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ဖုန္ထူထူ၊ လူထူထူသြားရင္ အေငြ႔အသက္ေတြက တဆင့္လည္း ပိုး၀င္ျပီး ေရာင္ႏိုင္ပါတယ္။ အာသီးေရာင္ျခင္းရဲ႔ ဆိုးက်ိဳးကေတာ့ အာသီးေရာင္ရင္းနဲ႔ ပိုႀကီးလာပါတယ္။ အျပင္ယံေတြမွာ ျပည္၀တ္ေတြ ကပ္ေနသလို ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ အခ်ိဳ႔ဆို အလြန္အမင္း ႀကီးလာတဲ့အတြက္ အသက္ရွဴေတာင္ က်ပ္လာႏိုင္တယ္။ အသံလည္း ၀င္ႏိုင္တယ္။ လည္ပင္းတအားနာသလိုျဖစ္မယ္။ ဒီထက္ပိုဆိုးတာက အာသီးမၾကာခဏေရာင္ရင္ ေလးဖက္နာသေဘာျဖစ္ႏိုင္တယ္။ ႏွလံုးအထိ ထိခိုက္ႏို္င္တယ္ ဆိုတာပါပဲ။ အဲဒါကို ကာကြယ္ခ်င္ရင္ အခုေျပာခဲ့တာေတြ ေရွာင္ပါ။ Vitamin C ကို အျမဲေသာက္ပါ။
A post from Popular News Journal
8 years ago
No comments:
Post a Comment