Monday, March 12, 2012

စားၾကပါဦး

< အားလံုးပဲမဂၤလာပါရွင္ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းေလးမိတ္ဆက္ေပးမယ္ေနာ္ မွ်စ္ကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးစကာထဲမွာစစ္လိုက္ပါ။ဆီသတ္ၿပီးၾကက္သြန္ၿဖဴနီထည့္ေရဆူရင္မွ်စ္ပါထည့္ၿပီးရင္မွ်င္ငပိေလးလဲထည့္ၿပီးမွ်စ္ႏူးရင္ခ်လိုက္ပါေနာ္
၀က္သားဟင္းဆီၿပန္ ၀က္သားကိုအေနေတာ္တံုးၿပီးရင္ဆားၾကက္သားမႈန္႕ဆႏြင္းနဲ႕နယ္ၿပီးရင္ငရုတ္သီးအပြအနီေတာင့္၊ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴနီကိုဆီသတ္ပါ.၀က္သားကိုလံုးေရခန္းေအာင္တည္ ၿပီးရင္ႏူးရင္ခ်လိုက္ေနာ္.ပံုထဲမွာေရမ်ားေနတယ္:P
ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုအပါးေလးေတြလွီးပါ။ၿပီးရင္ဆားနဲ႕နယ္ၿပီးခဏထားလိုက္ေနာ္။သူမ်ားေတြကေတာ့အေစ့ကိုလႊတ္ပစ္ၾကတယ္တဲ့ ကၽြန္မတို႕အိမ္ ကေတာ့အေစ့ကိုပုစြန္ေၿခာက္နဲ႕ေထာင္းတယ္ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီနဲ႕ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကိုညက္ေအာင္ေထာင္းလိုက္တယ္ ၿပီးရင္ဆားနယ္တဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ကိုေရေဆးလိုက္ပါ။ဆီသတ္လိုက္ပါ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီကိုၿပီးရင္ၾကက္ဟင္းခါးသီးထည့္ ၾကက္ဟင္းခါးေစ့ကိုပါထည့္ပါ။ကၽြန္မကအခါးသက္သာေအာင္ ၀က္သား အဆီတံုးေလးေတြကိုထည့္ေၾကာ္တယ္.မွ်င္ငပိလဲထည့္တယ္။ေရထည့္ၿပီးၾကက္ဟင္းခါးသီးႏူးရင္ဆီၿပန္ရင္ခ်လို႕ရပါၿပီ။
ေဂၚဖီေၾကာ္ ေဂၚဖီေလးကိုပါးပါးလွီးၿပီးေရစစ္ထားေနာ္.ၾကက္သြန္နီေလးနဲ႕ဆီသတ္ၿပီးေဂၚဖီထည့္ ေရနဲနဲထည့္ၿပီးရင္စားလို႕ရပါၿပီ

No comments: