Sunday, February 19, 2012

စားၾကပါဦး(၂)

ပိႏၵဲသီးဟင္း သူမ်ားခ်က္တာစားေကာင္းလို႕ခ်က္လိုက္တာေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာခ်က္ရတယ္ႏူးေအာင္လို႔ ခ်က္နည္းကေတာ့ဆီသတ္ၿပီးတၿခားအသီးအရြက္ေတြလိုပါပဲ။သူကေတာ့ေရစင္ေအာင္စိမ္ထားရတယ္။
မရမ္းသီးငပိေၾကာ္ ပုစြန္ေၿခာက္ညက္ေအာင္ေထာင္းၾကက္သြန္နီၿဖဴေထာင္းငရုတ္သီးပြေတာင့္ကိုမညက္တညက္ေထာင္းၿပီးမရမ္းသီးေလးေတြပါးပါးလွီး အရင္ဆံုးဆီဆူတာနဲ႕ငရုတ္သီးထည့္ေနာက္မွ်င္ငပိနဲ႕ပုစြန္ေၿခာက္ၾကက္သြန္ၿဖဴထည့္ၿပီးမွမရမ္းသီးထည့္ရင္ၿပီးပါၿပီရွင္
ငါးကေလးဟင္း ေစ်းထဲကဘာငါးလဲေတာ့မသိဘူး အဟီး။သူကအေၾကးခြံကဓါးပါးေလးနဲ႕နဲနဲရွင္းလိုက္ရင္ရတယ္သိပ္လဲမညွီဘူး ငါးကိုသန္႕ရွင္းဆား၊ၾကက္သားမႈန္႕နယ္၊ၿပီးရင္အရင္ေၾကာ္ထားတယ္၊ေနာက္မွဆီသတ္ရင္းၾကက္သြန္ၿဖဴနီရုတ္သီးထည့္၊နံနံပင္ကအိမ္ကကိုယ္ေတာ္ၾကိဳက္လို႕ကၽြန္မက မၾကိဳက္ဘူးဒါေၾကာင့္ဆီသတ္တဲ့အထဲႏြမ္းေအာင္လုပ္လိုက္တယ္ေနာက္ငါးထည့္ေရအနဲငယ္ထည့္ၿပီးရင္စားလို႕ရပါၿပီ
၀က္သားဟင္း ၀က္သားကိုဆား၊နႏြင္း၊ၾကက္သားမႈန္႕နယ္ၿပီးၿပဳတ္ထားတယ္။ေနာက္ဆီသတ္ထည့္ခရမ္းခ်ည္သီးထည့္ငပိနဲနဲထည့္ၿပီးႏူးေအာင္တည္ပါတယ္ ဒီေန႕အရည္ဟင္းမရွိလို႕ဆီက်န္ေရက်န္ခ်က္လိုက္တယ္
ပဲၾကီးဆီၿပန္ ပဲၾကီးေလးေတြကိုေရစိမ္ၿပီးညွစ္ပါ။ညွစ္ၿပီးသားလဲေရာင္းပါတယ္။ႏူးရင္ဆီသတ္ပါ။ဆီသတ္ရင္ကၽြန္မကေတာ့ဂ်င္းပါထည့္တယ္ပဲဟင္းေတြကဂ်င္းပါထည့္မွပိုေမႊးသလိုမို႕။ဒါကေတာ့ဆီၿပန္အေၿခာက္ကေလးေပါ့ေနာ္
သရက္သီးေထာင္း သရက္သီးကိုအရင္ကေထာင္းမစားဖူးပါဘူးမစုဗူးအိမ္ရဲ႕ဘေလာ့ကဖတ္ၿပီးေထာင္းၾကည့္တာပါ။သရက္သီးကိုအခြံႏႊာေရစိမ္ပါ။ေနာက္ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုေလွာ္ပါ။စစခ်င္းပုစြန္ေၿခာက္နဲ႕ေၿမပဲကိုညက္ေအာင္ေထာင္းတယ္။ေနာက္ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီးကိုေထာင္း၊ၿပီးမွသရက္သီူထည့္ေထာင္း။ဆား။ဘာညာထည့္ၿပီးရင္စားလို႕ရပါၿပီရွငါ။ဒါေပမယ့္ၾကာရင္ညိဳသြားတယ္ေနာ္။
ဒါကေတာ့အတို႕စံုပါ
ေန႕လယ္ပ်င္းရင္မုန္႕စားပါဦးေအာက္ကၾကံရည္ေလးလဲေသာက္သြားေနာ္

No comments: